17 noiembrie a fost declarată, oficial, Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfăşurate la Praga. În 1939, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia, au suprimat în Praga o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din Universitatea Charles. Studenţii comemorau crearea unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor de către nazişti, 9 studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţii peste 1,200 au fost trimişi în lagăre de concentrare. In toamna anului 1989, pe data de 17 noiembrie, slovacii au cerut ieşirea din lagărul comunist, prin demonstraţii studenţeşti, urmând ca în ziua următoare să facă acelaşi lucru şi cehii. Manifestaţia desfăşurată la Praga, la care au luat parte peste 15.000 de studenti, s-a soldat atunci cu circa 600 de răniţi. Aceasta e ceea ce ziua de 17 noiembrie comemorează. Astfel 17 noiembrie reprezintă punctul de pornire al manifestaţiilor anticomuniste ale studenţilor din Praga, care au marcat începutul „Revoluţiei de catifea" din Cehoslovacia.
17 noiembrie nu e o zi oarecare, e o zi în care studenţii au revoluţionat întreaga societate, e ziua în care lumea a realizat faptul ca vocea studenţilor e importanta pentru societate, această zi reprezintă un caştig al comunităţii studenţeşti.
Colectivul Bibliotecii “Ovidius” felicită toţi studenţii şi le urează o implicare activă în organizaţii şi în structurile academice din comunitatea lor, pentru că ei reprezintă viitorul nostru.
Titlu
în dialog cu comunitatea
BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!
Menu
-
Calendarul
evenimentelor -
Despre noi
-
Servicii
oferite -
Produsele
bibliotecii -
Programe
si ateliere -
Personal
-
Intreab@
bibliotecarul -
Pagina
cititorului -
Feedback
- Regulament pentru public
- Structura Organizatorica a Bibliotecii
- Servicii si facilitati
- Inscrierea la biblioteca
- Consultarea publicatiilor
- Accesul la calculatoarele bibliotecii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu