Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 21 aprilie 2011

DIALOG ÎNTRE GENERAŢII


Promovarea valorilor istorice şi culturale ale oraşului Chişinău în acest an sunt o prioritate în activitatea BM «B. P. Hasdeu» şi a filialelor sale. Printre activităţile cultural-educaţionale care se organizează la biblioteca Ovidius în anul dedicat aniversării a 575 ani de la fondarea Chişinăului am planificat organizarea unui program «Dialog între generaţii». În cadrul acestui program educativ-informaţional ne-am propus întâlniri de neuitat ale tinerii generaţii cu importante personalităţi din oraşul Chişinău. De curând la programul «Dialog între generaţii» a fost invitat dr. în istorie dl Veaceslav Stăvilă, care este şi locuitor al sectorului Centru al capitalei. Tema discuţiilor a fost axată pe subiectul: «Monumentele Chişinăului de ieri şi de azi».
Cei prezenţi, elevi ai claselor a noua de la liceul «Mihai Viteazul», au aflat lucruri interesante şi captivante din viaţa şi activitatea primului primar general al municipiului Chişinău de după renaşterea naţională - Nicolae Costin, primar în anii 1990-1994. D-nul Veaceslav Stăvilă a vorbit despre lupta primarului pentru renaşterea naţională, de ce a avut aşa o soartă cruntă, o moarte prematură. A fost ucis, de fapt, pentru că a derusificat capitala, străzile au căpătat denumiri noi, legate de onoarea personalităţilor adevăratei istorii a ţării noastre. Printr-un dialog interactiv au fost trecute în revistă unele monumente din oraş care mai reflectă evenimente istorice din perioada sovietică, cât şi cele care reprezintă schimbările din istoria actuală a ţării. D-nul V. Stăvilă a organizat un mini concurs de testare a cunoştinţelor istorice ale copiilor invitaţi într-un mod atractiv, utilizând jocul on-line «Ţara Istoriei», al cărui autor este însuşi dlui. Acest joc intelectual este conceput pentru consolidarea cunoştinţelor la istoria românilor şi istoria universală. Pe ecran a fost proiectat acest joc şi au fost accesate câteva întrebări. Spre cinstea elevilor, care obţin studii sub îndrumarea profesoarelor de istorie Natalia Bucătaru şi Julieta Dron, ei au reuşit să găsească răspunsuri corecte la mai multe întrebări.
La finele întâlnirii au fost adresate trei întrebări din istoria Chişinăului, câştigătorii fiind premiaţi cu câte o carte. Pentru biblioteca clasei au fost donate din partea bibliotecii «Ovidius» câteva ediţii despre Chişinău.
D-na Margareta Cebotari a prezentat elevilor blogul «Chişinău, oraşul meu», modalitatea de accesare şi varietatea conţinutului informaţional, invitându-i pe cei prezenţi să fie utilizatori activi ai acestui blog, să vină cu comentarii, cu informaţii noi despre Chişinău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu