
Promovarea valorilor istorice şi culturale ale oraşului Chişinău în acest an sunt o prioritate în activitatea BM «B. P. Hasdeu» şi a filialelor sale. Printre activităţile cultural-educaţionale care se organizează la biblioteca Ovidius în anul dedicat aniversării a 575 ani de la fondarea Chişinăului am planificat organizarea unui program «Dialog între generaţii». În cadrul acestui program educativ-informaţional ne-am propus întâlniri de neuitat ale tinerii generaţii cu importante personalităţi din oraşul Chişinău. De curând la programul «Dialog între generaţii» a fost invitat dr. în istorie dl Veaceslav Stăvilă, care este şi locuitor al sectorului Centru al capitalei. Tema discuţiilor a fost axată pe subiectul: «Monumentele Chişinăului de ieri şi de azi».
Cei prezenţi, elevi ai claselor a noua de la liceul «Mihai Viteazul», au aflat lucruri interesante şi captivante din viaţa şi activitatea primului primar general al municipiului Chişinău de după renaşterea naţională - Nicolae Costin, primar în anii 1990-1994. D-nul Veaceslav Stăvilă a vorbit despre lupta primarului pentru renaşterea naţională, de ce a avut aşa o soartă cruntă, o moarte prematură. A fost ucis, de fapt, pentru că a derusificat capitala, străzile au căpătat denumiri noi, legate de onoarea personalităţilor adevăratei istorii a ţării noastre. Printr-un dialog interactiv au fost trecute în revistă unele monumente din oraş care mai reflectă evenimente istorice din perioada sovietică, cât şi cele care reprezintă schimbările din istoria actuală a ţării.


D-na Margareta Cebotari a prezentat elevilor blogul «Chişinău, oraşul meu», modalitatea de accesare şi varietatea conţinutului informaţional, invitându-i pe cei prezenţi să fie utilizatori activi ai acestui blog, să vină cu comentarii, cu informaţii noi despre Chişinău.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu