Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 30 decembrie 2010

Căutătorul de lumină într-un veac alertat




Recent la biblioteca „Ovidius” în cadrul cenaclului „Ovidius” a avut loc lansarea cărţii „Pasaj teluric”, autor Nicolae Bălţescu. În debutul evenimentului directoarea bibliotecii, dna Elena Butucel a menţionat că autorul a dorit să lanseze cartea anume la această bibliotecă, deoarece a participat la alte activităţi şi a remarcat nivelul bun de organizare a lor.
Moderatorul cenaclului, scriitorul Ianoş Ţurcanu, a făcut o scurtă prezentare a cărţii, menţionând că autorul vine în faţa cititorului cu un pasaj liric şi romantic prin care se apropie de oameni. Sufletul lui vorbeşte în limba poeziei, iar în literatură este important să doreşti să spui durerile şi bucuriile sufletului. În continuare scriitoarea Claudia Partole a menţionat: „Orice om uneori încearcă să afle - ce este poezia? Prin poezie, uneori, omul încearcă să-şi păstreze verticalitatea existenţei. Poetul în versurile sale îşi dezgoleşte sufletul în faţa cititorilor. Autorul are o poezie meditativă, deşi pe cât de firavă este poezia pe atât de puternic este omul care o scrie. Aproape în toate poeziile este un apel de a schimba lumea, de a o îmbunătăţi. Redactorul literar Eugenia David a remarcat că este foarte bine că această carte a fost redactată de dnul Vlad Pohilă, care este un lingvist de valoare în cultura noastră, menţionând totodată că poezia nu se explică, de fapt ea se citeşte şi se retrăieşte. Scriitorul Vladimir Beşleagă, menţionând că deşi autorul nu este un literat profesionist, scrie o poezie bună, versurile lui au o atitudine critică faţă de realitate, provoacă gânduri de îmbunătăţire a sufletului omului, îndeamnă spre lumină.
În final Nicolae Bălţescu avea să mărturisească: „Am scris ceea ce port în suflet. Nu puteam să nu scriu acest volum, deoarece în însingurarea mea port marea iubire faţă de Creaţia lui Dumnezeu, faţă de lume, faţă de neamul meu şi toate durerile, suferinţele, lacrimile, toate toamnele acestei lumi le port în suflet”. Autorul ne-a îndemnat pe toţi să fim mai buni, astfel vom spori bunătatea pe Pământ.
Evenimentul s-a produs în prezenţa unui număr mare de colegi de serviciu, prieteni, elevi şi studenţi, cititori fideli ai bibliotecii .Manifestarea a fost întregită de un frumos recital de muzică susţinut de Natalia Croitoru, studentă la Universitatea Tehnică din Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu