Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 15 august 2016

Adio Rucsacul de vacanță. Până la noi întâlniri



Rucsacul de vacanță

Timpul de afară a hotărât să ne prelungească Programul „Rucsacul de vacanță”, așa că activitatea de totalizare am petrecut-o luni. Copiii au venit predispuși de sărbătoare.

Activitatea „Rucsacul, cel ce ne asigură vacanța cu de toare” (apropo, așa s-a numit și expoziția cărților lecturate în această perioadă) a început cu formarea cuvintelor de la noțiunea „rucsac”. Cele mai multe cuvinte au obținut Alexandru și Bogdan, câte 10. Au fost urmați de Mirela, Damian, Carina și Xenia.

După acest joc de cuvinte au urmat impresiile participanților la program pe care le-au scris pe imagini decupate de eroi de carte, pe care, unul după altul, le prindeau pe rucsacul de vacanță. Bunăoară, Mirela a scris: „Mie mi-a plăcut totul. N-a lipsit nimic”. Xenia a scris că ei i-au plăcut jocurile, dar ar dori să aibă loc mai multe activități tehnologice. Bogdan ar fi dorit să aibă loc jocuri pe teren. Ștefan ar dori ca vara viitoare să mergem cu toții la bazin. Lui Iurie i-au plăcut aplicațiile, decupările și desenatul. Carina ar fi preferat mai mult să danseze, iar Damian să cunoască mai bine Chișinăul și să participe cu prietenii la competiții sportive.

Următoarea ocupație a fost dezelegarea integramei „Rucsacul de vacanță”, în care am recapitulat cărțile și lucrările lecturate.

Dansul dinamic „Am o căsuță mică, așa și așa” i-a dezmorțit nițel pe copii, accelerând jocul.

A urmat crearea unor mărgele din flori. Pe sfori, toți copiii au înșirat flori colorate pentru mămicile lor.

Activitatea s-a încheiat pe o notă...dulce. Copiii vor aștepta cu nerăbdare să pună în spinare rucsacul de vacanță, un element substanțial în obținerea unei vesele dispoziții de vacanță.    



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu