Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 26 iulie 2016

Badea are 65!!!



Biblioteca și noi
 Astăzi, sriitorul Ianoș Țurcanu a împărțit în jumătate perioada de sexagenar! Ce frumos mai sună. Chiar îi stă bine tânărului poet să fie poreclit „sex-a-genar”.
Ianoș și-a croit calea în viață, mai întâi practicând medicina pentru cosmonauți. Dar, tot tratându-și pacienții de bolile stelare, singur s-a molipsit de poezie și si-a reprofilat jobul, devenind un romantic poet, un textier cunoscut și un admirabil bunel al miilor de copii.
Noi, însă, avem un prilej aparte să-l felicităm și să-i aducem mulțumiri pentru faptul că suntem aleșii lui. În acel îndepărtat an 1994, împreună cu Lidia Kulikovki și Elena Butucel a pus temelia acestei case, una a cărții. Nu înzadar poetul zice „mă simt acasă”, când vine la Biblioteca „Ovidius” și noi ne simțim neamurile lui. În acești pereți de casă se simte pulsul inimii lui, suflarea și dragostea de tot ce se face aici. O dată cu inaugurarea acestui lăcaș, el a fondat și Cenaclul „Ovidius”, cel mai longeviv cenanclu din Chișinău, care continue și-n prezent să ne adune în jurul cărții. Cine se poate lăuda cu un asemenea bade? Îi al nostru, și-l iubim!
Mulți ani, maestre! Multă vigoare și împliniri!!!
Cu profundă dragoste, nemurelele tale din soșeaua Hâncești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu